Různí interpreti – Hudba na zámku v Roudnici

Různí interpreti – Hudba na zámku v Roudnici
174 174 1021
174,- Kč

Původní cena: 174,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Hudba na zámku v Roudnici z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Hudba na zámku v Roudnici .

Detailní informace

Další díl cyklu Hudba na zámku...z komentáře k původnímu 2LP albu 1 12 1431-2, které vydal Supraphon v roce 1973: V srdci Polabí, nedaleko památné hory Říp, leží Roudnice, kdysi hlavní mimopražské sídlo nejvyšších duchovních hodnostářů českých...V 16. století se roudničtí krátký čas těšili z výsad komorního města... Nedobře však hospodařili představení obce: pro dluhy upadli opět v poddanství. Město a panství roudnické pak několikrát změnilo šlechtické držitele, až je získala v roku 1575 Vilém z Rožmberka.
Když zemřel, provdala se jeho cho...ť Polyxena z Pernštejna za nevyššího kancléře království českého, pana Zdeňka Popela z Lobkovic...Hudba, po staletí přirozená a nepostradatelná složka života šlechtických rezidencí,
přesahovala zdobnou funkci znějícího doprovodu obřadného režimu feudálních sídel a stávala se významným - ne-li přímo dominantním - uměleckým činitelem zpravidla tehdy, když k ní přilnul zálibným obdivem
či aktivní účastí čelný představitel rodu. Lobkovicové poskytují…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Hudba na zámku v Roudnici a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Hudba na zámku v Roudnici
Právě si prohlížíte...

174,- Kč