Různí interpreti – Hudba na zámku v Jaroměřicích

Různí interpreti – Hudba na zámku v Jaroměřicích
174 174 1602
174,- Kč

Původní cena: 174,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Hudba na zámku v Jaroměřicích z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Hudba na zámku v Jaroměřicích .

Detailní informace

Pokračování cyklu Hudba na zámku...nyní v Jaroměřicích; z obsáhlého komentáře k původnímu 2LP albu 1 12 1921, které vydal Supraphon v roce 1976: Zámek v Jaroměřicích proslul bohatou hudební kulturou...v 18. století jsou Jaroměřice jedním z důležitých hudebních středisek. Provozují se tu opery importované i domácí, vesměs směru vídeňského a neapolského...Dobově podmíněné bylo též hojné uvádění oratorií, které tvoří přirozený a neodmyslitelný doplněk k opernímu životu v Jaroměřicích. Mimořádné pozornosti zasluhuje typ tzv. sepolkra, který se do J...aroměřic dostává z Vídně...jde o jednodílné krátké oratorium psané na některá místa z pašijí...V Jaroměřicích jsou sepolkra uváděna v době, kdy ve Vídni již ustupují před invazí italského oratoria. Ze zastaralé formy sepolkra se v Jaroměřicích stává takřka lidová forma, jež zaznívala o velikonocích a měla velmi důležitý význam při rozvoji místní hudebnosti. Avšak v Jaroměřicích se sektáváme i s komedií, avšak nikoli italskou, ale výlučně…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Hudba na zámku v Jaroměřicích a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Hudba na zámku v Jaroměřicích
Právě si prohlížíte...

174,- Kč