Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 8 1939

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 8 1939
69 69 2168
69,- Kč

Původní cena: 69,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 8 1939 z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 8 1939 .

Detailní informace

S počátkem protektorátu skončila éra operet na vlastenecko-furiantská témata - texty populárních písniček v té době zdůrazňovaly hlavně lásku k vlasti a pozitivní atributy češství vyjadřované již jejich názvy jako Ty naše české mámy, České panenky, České vesničky… Řada operetních souborů se rozpadla, přišlo zatemnění, lidé neradi opouštěli své byty. Jak vzpomínají pamětníci - pro divadelníky zoufalá doba.
Na výběr písniček z operet českých autorů s premiérami v roce 1939 jsme zařadili výlučně nahrávky z gramodesek domácích firem Ultraphon ...a Esta. Zahajují ho tři melodie z poslední operety z pera Karla Hašlera "Americký hotel". Další čtyři melodie (tracky 4-7) zaznívaly ve zpěvohře Dr. Jiřího Červeného a Saši Razova s hudbou Miloše Smatka "Divá Bára", která se ve Švandově divadle dočkala 135 repríz. Mnohem menší úspěch zaznamenala opereta Luďka Pacáka "Drahoušku, ano?" inscenovaná v jeho režii v divadle Unitarie, tehdy nově přejmenovaném na Divadlo U Karlova mostu (tracky 8 a 9).
V…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 8 1939 a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 8 1939
Právě si prohlížíte...

69,- Kč