Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 5 1937

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 5 1937
86 86 1534
86,- Kč

Původní cena: 86,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 5 1937 z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 5 1937 .

Detailní informace

Soudě podle počtu premiér na scénách hudebních divadel, produkce operet z pera českých autorů v roce 1937 patrně dosáhla svého vrcholu. O některých těchto operetách je dnes ovšem obtížné zjistit bližší informace - jejich libreta se většinou nedochovala a dostupná odborná literatura je nezmiňuje. O jejich existenci tak dnes mohou svědčit snad jen údaje na etiketách gramodesek se šlágry, které v takových opusech někdy jepičího života zaznívaly. Ale ani tato skutečnost nemusí být jednoznačným vodítkem - některé písničky totiž získaly potenciál úsp...ěšného šlágru až po delší době provozování operety, z níž pocházely. Na gramodesky proto byly natočeny až později, aniž by už jejich operetní původ byl na etiketě uváděn. A právě to je případ valčíku "Mrká, vrká" (track 2 naší sestavy) - na gramodesky byl natočen až několik měsíců po premiéře operety "Kdo se směje naposled" s hudbou René Kubínského. Někdy také prozradí informace o původu písniček notový záznam hlavních melodií, vydávaný…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 5 1937 a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 5 1937
Právě si prohlížíte...

86,- Kč