Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 3 1935-1936

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 3 1935-1936
99 99 57
99,- Kč

Původní cena: 99,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 3 1935-1936 z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 3 1935-1936 .

Detailní informace

Třetí pokračování cyklu věnovaného operetám českých skladatelů z období tzv. první republiky zahajují tři melodie z operety "Nezapomeň" plodného skladatele Jaroslava Jankovce. A zde bychom laskavé posluchače rádi upozornili, že na závěr jedné z těchto písniček je zařazen úryvek ze sice poněkud obehrané, nicméně raritní papírové gramodesky propagující provozování této operety ve Švandově divadle.
Za jednu z Jankovcových nejúspěšnějších operet je považovaná "Kukačka" s řadou chytlavých písniček (11-14), poprvé uvedená v roce 1935 též ve Švan...dově divadle. A ještě doplňme, že charakter těchto operet - stejně jako charakter většiny operet dalších autorů z této doby - se ani v nejmenším nepodobal stylu klasických operet Straussových či Lehárových. Šlo spíše o frašky doplněné baletem a písničkami, jejichž text často nijak nesouvisel s dějem dané operety. Neméně plodným a úspěšných autorem byl Eduard Ingriš. Svou první operetu údajně složil již jako patnáctiletý mladík - hrála se na prknech…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 3 1935-1936 a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 3 1935-1936
Právě si prohlížíte...

99,- Kč