Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 10 1941-42

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 10 1941-42
86 86 645
86,- Kč

Původní cena: 86,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 10 1941-42 z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 10 1941-42 .

Detailní informace

Dnešní předposlední díl našeho seriálu, věnovaného tzv. zlatému věku české operety, zahajují čtyři melodie Josefa Stelibského na texty dvojice Karel Melíšek - Jarka Mottl z úspěšné operety "Grandhotel Riviera". V žižkovském Moderním divadle měla premiéru 1. VIII. 1941 a stala se divácky nejvděčnější inscenací této scény za celou dobu její existence. Nahrávky na gramodesky si vzala na starost firma Ultraphon a svěřila je orchestru Karla Vlacha s vokalisty Oldřichem Kovářem a Sestrami Allanovými. Nenatočen na gramodesky zůstal z této operety jen ...valčík s názvem Láska - Liebe - L'amour. Ačkoliv autorské dílo komponisty, zpěváka a divadelního i filmového herce Františka Paula s názvem "Miluji tě" mělo všechny atributy operety, na gramodeskách byly obě hlavní melodie (5, 6), jež zde zazněly, označeny jako písně ze stejnojmenné veselohry, nikoliv operety. Dodnes je ale často frekventovaný foxtrot Vlak jede krajinou, který Franta Paul natočil v prakticky stejném aranžmá na gramodesky značky…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 10 1941-42 a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 10 1941-42
Právě si prohlížíte...

86,- Kč