Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 1 1928-1933

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 1 1928-1933
129 129 2104
129,- Kč

Původní cena: 129,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 1 1928-1933 z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 1 1928-1933 .

Detailní informace

Opereta jakožto hudební jevištní forma s mluvenými dialogy - a nyní ocitujme z hudební encyklopedie - "zdůrazňuje snadno uchopitelnou melodiku a nesložité rytmické uspořádání, písňové prvky a taneční čísla, nekomplikovanou a srozumitelnou dějovost i přehlednost formy. Její náměty jsou komediálního charakteru bez hlubší dějové motivace a charakteristiky postav…"
Podle této definice tedy cosi jako kvintesence plytkosti a pomíjivosti - prostě hudební kýč. A přesto některé operety českých autorů, které byly poprvé uvedeny na jevištích hudebníc...h divadel ve dvacátých a třicátých letech minulého století (jež lze bez přehánění nazvat zlatým věkem české operety), zažívají opakovaný úspěch dodnes. Vždyť kolikrát jen byla v posledních osmdesáti letech u nás nově inscenována opereta Járy Beneše "Na tý louce zelený", či na operetních scénách po celém světě "Rosemary" českého rodáka Rudolfa Frimla!
Při sestavování tohoto a dalších chystaných výběrů melodií z nejúspěšnějších operet českých autorů,…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 1 1928-1933 a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Zlatý věk české operety 1 1928-1933
Právě si prohlížíte...

129,- Kč