Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Když jaro zaťuká. Nahrávky z let 1912-1948

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Když jaro zaťuká. Nahrávky z let 1912-1948
69 69 394
69,- Kč

Původní cena: 69,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Když jaro zaťuká. Nahrávky z let 1912-1948 z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Když jaro zaťuká. Nahrávky z let 1912-1948 .

Detailní informace

Jako velice častý námět textů populárních písniček z meziválečného období byl prezentován příchod jara a veškerých aktivit spojených s rozkvétáním flory, vonícími jarními vánky a touhami s jarem spojenými. Podívejme se tedy, co vše měla vesna na svědomí. Náš výběr zahajuje písnička Františka Hvížďálka, někdejšího aktivního protagonisty kabaretu Červená sedma. I přes svůj název má poměrně veselý text, který razantně haleká Valentin Šindler, ve dvacátých letech již emeritní operní zpěvák, přítomný v nahrávkách populárních písniček na gramodeskách... všech značek, které tehdy vedly český program.
Jen o rok mladší je nahrávka hlavní melodie z operety Rudolfa Piskáčka "Tulák" (2), kterou přednáší tehdy v Brně účinkující činoherec a zpěvák František Kreuzmann. Po dvou dalších písních v podání Valentina Šindlera následuje jeden z nejfrekventovanějších pochodů z repertoáru Kolínské hudby Kmochovy (5), ovšem v progresivním aranžmá a provedení rakouského jazzbandu nazvaného Charleston Serenaders.…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Když jaro zaťuká. Nahrávky z let 1912-1948 a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Historie psaná šelakem - Když jaro zaťuká. Nahrávky z let 1912-1948
Právě si prohlížíte...

69,- Kč