Různí interpreti – Fišer: Ave inperator, morituri te salutant, Per Vittoria Colonna - Doubrava: Don Quijote

Různí interpreti – Fišer: Ave inperator, morituri te salutant, Per Vittoria Colonna - Doubrava: Don Quijote
129 129 519
129,- Kč

Původní cena: 129,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Fišer: Ave inperator, morituri te salutant, Per Vittoria Colonna - Doubrava: Don Quijote z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Fišer: Ave inperator, morituri te salutant, Per Vittoria Colonna - Doubrava: Don Quijote .

Detailní informace

Z komentáře k původnímu LP albu 8110 0152 vydaného Pantonem v roce 1980: ......Českého skladatele Luboše Fišera (1935) zaujala mnohostrannost "etruského platonika", Michelangelo (Buonarroti) se mu zjevil nejen jako vědec, umělec, nýbrž jako básník, jehož poezie se vedle své obrazivosti a citové síly nevyhýbá ani úvaze. Tak se zrodila skladba "Per Vittoria Colonna"". Poslední vášnivé vzplanutí šedesátiletého Michelangela k paní Vittorii Colnně (1492-1547), markýze z Pescary, vzdělané vdově a básnířce, soustřeďující kolem sebe výkvět tehdejšího u...měleckého dění, inspirovalo Dantova a Petrarkova dědice k napsání mnoha sonetů, madrigalů, stancí, epigramů a nápisů. Luboš Fišer zhudebnil výňatky, části a názvy Michelangelových sonetů s ústředním nápisem "in me la morte, in te la vita mia" (ve mně je smrt, ale v tobě je můj život), aby tak vyjádřil věčnou dialektiku života a smrti s filozofickou vyrovnaností a klidem, jež byly vlastní právě renesančnímu myšlení. Zvláštním ústrojenstvím svého…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

1 723,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Fišer: Ave inperator, morituri te salutant, Per Vittoria Colonna - Doubrava: Don Quijote a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Fišer: Ave inperator, morituri te salutant, Per Vittoria Colonna - Doubrava: Don Quijote
Právě si prohlížíte...

129,- Kč