Ivan Ženatý, BBC Symphony Orchestra, Jiří Bělohlávek – Foerster: Houslové koncerty

Ivan Ženatý, BBC Symphony Orchestra, Jiří Bělohlávek – Foerster: Houslové koncerty
199 199 243
199,- Kč

Původní cena: 199,- Kč


Hodnocení:


Ivan Ženatý, BBC Symphony Orchestra, Jiří Bělohlávek – Foerster: Houslové koncerty z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Ivan Ženatý, BBC Symphony Orchestra, Jiří Bělohlávek – Foerster: Houslové koncerty .

Detailní informace

"...superbly played concert" - nádherně zahraný koncert - tak ocenily The Times Foerstrův první houslový koncert v provedení předního českého houslisty Ivana Ženatého s Jiřím Bělohlávkem a jeho BBC SO v londýnské Barbican Hall v prosinci 2007. Vznik koncertu podnítil český houslový virtuos Jan Kubelík, jemuž je dílo věnováno a který jej také roku 1910 premiéroval v Chicagu. Studiově natočený druhý koncert je na repertoáru sólistů spíše popelkou, jelikož nejde o skladbu pro prvoplánovou prezentaci houslistovy virtuozity. Ivanu Ženatému se však p...odařilo jít pod povrch a objevit posluchači niternou krásu díla. Na tomto CD vzniklém ve spolupráci s BBC Radio 3 pak vůbec poprvé zaznívají oba koncerty vedle sebe.
Setkání Foerstrovy hudby se zmíněnými osobnostmi sólisty adirigenta lze nazvat setkáním hvězdným. V případě Jiřího Bělohlávka máme tu čest s dirigentem světového věhlasu, který si za léta svého působení vydobyl pozici specialisty na český symfonický repertoár a operu. Pod jeho…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Ivan Ženatý, BBC Symphony Orchestra, Jiří Bělohlávek – Foerster: Houslové koncerty a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Ivan Ženatý, BBC Symphony Orchestra, Jiří Bělohlávek – Foerster: Houslové koncerty
Právě si prohlížíte...

199,- Kč