Dechová hudba Supraphon/Jindřich Bauer – Česká dechovka 2./Karel Vacek Zůstaň tu s námi

Dechová hudba Supraphon/Jindřich Bauer – Česká dechovka 2./Karel Vacek Zůstaň tu s námi
69 69 631
69,- Kč

Původní cena: 69,- Kč


Hodnocení:


Dechová hudba Supraphon/Jindřich Bauer – Česká dechovka 2./Karel Vacek Zůstaň tu s námi z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Dechová hudba Supraphon/Jindřich Bauer – Česká dechovka 2./Karel Vacek Zůstaň tu s námi .

Detailní informace

Karel Vacek (*21. března 1902 – †18. srpna 1982)
se narodil v Liberci, v rodině truhláře a muzikanta. Když se s rodiči přestěhoval do Prahy, naučil se mimo jiné hrát na housle, klarinet,trubku, lesní roh a kontrabas
a již od svých patnácti let hrál v pražských lidových kapelách.
Pro svou mnohostrannost byl velmi vyhledávaným muzikantem, během své vojenské služby hrál u vojenské hudby v několika různých posádkách. V roce 1925 byl s českým cirkusovým orchestrem na "šňůře" po Francii, v roce 1929 byl v angažmá v jazzbandu Sama Baski...niho v Berlíně (mimo jinéspolu s R.A.Dvorským).
Po návratu do Prahy hrál v orchestru kina Lucerna, jazzové kapele Haryho Hardena a kvintetu Melody Boys R. A. Dvorského.
Tři roky hrál také v Osvobozeném divadle, v roce 1938 se vrátil k R.A. Dvorskému. Během druhé světové války objížděl česká města se svým vlastním orchestrem. V roce 1956 již přestal hrát a věnoval se pouze skládání a občasnému dirigování.
Jeho celoživotní tvorba zahrnuje přibližně…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Dechová hudba Supraphon/Jindřich Bauer – Česká dechovka 2./Karel Vacek Zůstaň tu s námi a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Dechová hudba Supraphon/Jindřich Bauer – Česká dechovka 2./Karel Vacek Zůstaň tu s námi
Právě si prohlížíte...

69,- Kč