Výbor z korespondence - Marcus Tullius Cicero - 10% sleva

-10%
Výbor z korespondence - Marcus Tullius Cicero
446 498 1656
446,- Kč

Původní cena: 498,- Kč


Hodnocení:


Výbor z korespondence - Marcus Tullius Cicero z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Výbor z korespondence - Marcus Tullius Cicero .

Zlevněné zboží

Dochovaná korespondence významného římského řečníka, politika, spisovatele, a v neposlední řadě vrcholného stylisty, Marka Tullia Cicerona (106-43 př. n. l.) byla objevena italskými humanisty ve 14.-15. století. Obsahuje téměř 900 dopisů a jako "živá" korespondence, neurčená primárně pro veřejnost, má nesmírný historický význam. Cicero si dopisoval s množstvím předních římských osobností, které spolutvořily dějiny, příp. i kulturu posledních desetiletí římské republiky (Gneus Pompeius, Gaius Iulius Caesar či Marcus Antonius). Dopisy často velmi... detailně prezentují jeho pohled na události a jednající osobnosti, živě (i humorně) vykreslují atmosféru doby, vyjadřují Ciceronovy úvahy a nálady a nabízejí zprávy o jeho rodinných poměrech i širokých kulturních zájmech. Ciceronovy listy jsou jedinečnou zprávou o tehdejší "velké politice" i mezilidských vztazích římských elit. Díky nim je pro nás Ciceronova doba nejlépe známým obdobím celých starověkých dějin. První díl výboru obsahuje kolem 230 dopisů z let 65-50 př. n. l. (druhý obdobně rozsáhlý svazek zahrne dopisy z let 49-43 př. n. l. a vyjde pravděpodobně v roce 2020). Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.

Produkt je výrobek značky Argo ,distribuovaný s EAN kódem 9788025730546.

Procházet zboží z kategorie Média Argo, Knihy Argo.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Výbor z korespondence - Marcus Tullius Cicero a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Argo a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Argo najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Výbor z korespondence - Marcus Tullius Cicero
Právě si prohlížíte... - 10% sleva

446,- Kč