Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Šofér, který změnil dějiny - Jiří Skoupý

Šofér, který změnil dějiny - Jiří Skoupý

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Šofér, který změnil dějiny - Jiří Skoupý z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Šofér, který změnil dějiny - Jiří Skoupý .

Detailní informace

Říkává se, že každá generace by si měla pro sebe znovu nalézt a opětovně zpracovat všechny zásadní události světové historie. Může se to týkat i tak známé a mnoha historiky dopodrobna zpracované události, jakou je atentát na následníka trůnu, arcivévodu Františka Ferdinanda rakouského-d‘Este a jeho ženu Žofii, vévodkyni z Hohenbergu, dne 28. června 1914 v Sarajevu. Tato kniha představuje pokus o interpretaci sarajevských událostí přímo očima jejích hlavních aktérů: moravského šlechtice, velkostatkáře a majitele zámku ve Velkém Meziříčí, doktora... práv Františka Alfréda Marii hraběte Harracha a jeho tehdejšího zaměstnance, českého řidiče Leopolda Lojky, společně s vylíčením jejich pestrých životních osudů. Otevření a vytěžení některých dosud neznámých archivních pramenů je nyní na místě i z toho důvodu, že jsme si v roce 2014 připomněli právě sté výročí sarajevského atentátu. Není bez zajímavosti, že toto výročí vrátilo do obecného povědomí dnes již polozapomenuté termíny, dříve zhusta užívané pro popis fenoménu, kdy zcela neznámý a z pohledu historie naprosto obyčejný člověk dokáže nevědomky způsobit radikální zvrat v běhu dějin. Jejich přesné znění je "Lojka-efekt", případně "Lojkovi to neřekli".

Produkt je výrobek značky Mladá Fronta ,distribuovaný s EAN kódem 9788020445124.

Procházet zboží z kategorie Média Mladá Fronta, Knihy Mladá Fronta.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Šofér, který změnil dějiny - Jiří Skoupý a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Mladá Fronta a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Mladá Fronta najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Šofér, který změnil dějiny - Jiří Skoupý
Právě si prohlížíte...

269,- Kč