Sféra Iohanna de Sacrobosco - středověká učebnice základů astronomie - Iohannes de Sacrobosco - 11% sleva

-11%
Sféra Iohanna de Sacrobosco - středověká učebnice základů astronomie - Iohannes de Sacrobosco
294 329 1663
294,- Kč

Původní cena: 329,- Kč


Hodnocení:


Sféra Iohanna de Sacrobosco - středověká učebnice základů astronomie - Iohannes de Sacrobosco z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Sféra Iohanna de Sacrobosco - středověká učebnice základů astronomie - Iohannes de Sacrobosco .

Zlevněné zboží

Latinský Traktát o sféře světa anglického astronoma 13. století Iohanna de Sacrobosco, působícího na univerzitě v Paříži, se stal základní učebnicí astronomie, která byla čtena a studována až do 17. století. Jeho neobyčejný vliv je dokumentován mnoha stovkami dochovaných rukopisů i exemplářů inkunábulí a starých tisků. Naše kniha přináší edici latinského znění práce a její první český překlad, provázený řadou vysvětlujících dodatků. Sacroboskova Sféra byla v minulosti často komentována: jeden z komentářů napsal na sklonku 15. století český astr...onom Václav Faber z Budějovic, známý svými kalendáři a pranostikami, které vydával v Německu. Jeho komentář Sféry přinášíme v edici i překladu také, stejně jako předmluvu známého reformátora Filipa Melanchthona, připojenou k vydání Sféry v roce 1531 ve Wittenbergu. Cílem edice je zprostředkovat českému čtenáři jedno ze základních děl, která se podílela na vývoji evropského myšlení a vzdělanosti. Vydání komentované Sacroboskovy Sféry navazuje na předchozí práce autorů, v nichž zpřístupnili vybrané spisy z dějin exaktních věd od antiky po raný novověk (Gaius Iulius Hyginus, Křišťan z Prachatic, Johannes de Gmunden, Jan Ondřejův zvaný Šindel, Pavel Žídek, Tycho Brahe, Galileo Galilei, Johannes Kepler).

Produkt je výrobek značky Akropolis ,distribuovaný s EAN kódem 9788074702679.

Procházet zboží z kategorie Média Akropolis, Knihy Akropolis.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Sféra Iohanna de Sacrobosco - středověká učebnice základů astronomie - Iohannes de Sacrobosco a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Akropolis a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Akropolis najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Sféra Iohanna de Sacrobosco - středověká učebnice základů astronomie - Iohannes de Sacrobosco
Právě si prohlížíte... - 11% sleva

294,- Kč