Sekularizace venkovského prostoru v 19. století - Lukáš Fasora, Jiří Hanuš, Jiří Malíř

Sekularizace venkovského prostoru v 19. století - Lukáš Fasora, Jiří Hanuš, Jiří Malíř
107 107 1946
107,- Kč

Původní cena: 107,- Kč


Hodnocení:


Sekularizace venkovského prostoru v 19. století - Lukáš Fasora, Jiří Hanuš, Jiří Malíř z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Sekularizace venkovského prostoru v 19. století - Lukáš Fasora, Jiří Hanuš, Jiří Malíř .

Detailní informace

Kolektivní monografie trojice autorů brněnské Masarykovy univerzity L. Fasory, J. Hanuše a J. Malíře otevírá dosud badatelsky neprozkoumané téma - sekularizaci venkovského prostoru v rámci střední Evropy v 19. století. Jednotlivé příspěvky publikace rozebírají pojem sekularizace a možnosti jeho užití v různých humanitních oborech a přinášejí konkrétní výsledky výzkumu domácích i zahraničních historiků a sociologů. Čtenář se může seznámit s řadou inspirativních podnětů, které se týkají politizace českého a moravského venkova, vytváření konfliktn...ích stranických linií, venkovského "konzervatismu" se specifickým prožíváním času a prostoru, náboženské symboliky, sporů mezi školou, farou a obecním úřadem, případně problematiky antiklerikalismu. Sedmnáct dílčích příspěvků představuje reprezentativní soubor, jenž navazuje na otevření diskuse v podobě knihy Sekularizace českých zemí v letech 1848-1914 (CDK, Brno 2007) a který bude mít pokračování ve zkoumání sekularizace dělnictva ve středoevropských městech.

Produkt je výrobek značky Matice Moravská ,distribuovaný s EAN kódem 9788086488554.

Procházet zboží z kategorie Média Matice Moravská, Knihy Matice Moravská.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Sekularizace venkovského prostoru v 19. století - Lukáš Fasora, Jiří Hanuš, Jiří Malíř a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Matice Moravská a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Matice Moravská najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Sekularizace venkovského prostoru v 19. století - Lukáš Fasora, Jiří Hanuš, Jiří Malíř
Právě si prohlížíte...

107,- Kč