Říše musí zemřít - Michail Zygar - 11% sleva

-11%
Říše musí zemřít - Michail Zygar
536 599 1005
536,- Kč

Původní cena: 599,- Kč


Hodnocení:


Říše musí zemřít - Michail Zygar z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Říše musí zemřít - Michail Zygar .

Zlevněné zboží

Rozsáhlá historická freska Říše musí zemřít popisuje politický a kulturní vývoj v Rusku během prvních sedmnácti let 20. století, tedy v době klíčové pro osudy této země a s ní i celého světa. Michail Zygar, zkušený reportér a publicista, při tom použil žánr, který v historické literatuře není zcela obvyklý – reportáž, čímž se mu podařilo dobu, vzdálenou dnešnímu čtenáři již více než sto let, maximálně přiblížit, takže jeho text působí jako strhující thriller. Před čtenářem v nečekaných souvislostech vyvstává řada historických událostí – hladové... bouře, koloniální válka s Japonskem, politické vraždy, zápas o konstituční monarchii, násilí levicových teroristů, úspěchy a skandály ruského moderního umění, vztahy mezi členy vládnoucí dynastie, bitvy první světové války. Všechny tyto události se splétají v dramatický děj, který se postupně, stále více a více, vymykal jakékoliv kontrole. A spolu s nimi se na historické plátno promítají s neobyčejnou ostrostí i postavy jejich hybatelů a protagonistů – členů carské rodiny, ministrů, policistů, mecenášů, spisovatelů, hudebníků, malířů a dalších osobnosti ruského politického, kulturního a duchovního života –, z nichž se mnozí snažili dělat pro budoucnost své země to nejlepší, a přesto jejich společné snažení nakonec vyústilo v nechtěnou a po všech stránkách tragickou bolševickou revoluci.

Produkt je výrobek značky Pistorius & Olšanská ,distribuovaný s EAN kódem 9788075790781.

Procházet zboží z kategorie Média Pistorius & Olšanská, Knihy Pistorius & Olšanská.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Souostroví naděje - Jaromír Štětina, Zdeněk Procházka

Ergo brauner,jiří brauner - kartuziánské nakladatelství
121,- Kč
Detail
269,- Kč
241,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Říše musí zemřít - Michail Zygar a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Pistorius & Olšanská a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Pistorius & Olšanská najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Říše musí zemřít - Michail Zygar
Právě si prohlížíte... - 11% sleva

536,- Kč