Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Dějiny evropské architektury II. - Václav Mencl

Dějiny evropské architektury II. - Václav Mencl

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Dějiny evropské architektury II. - Václav Mencl z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Dějiny evropské architektury II. - Václav Mencl .

Detailní informace

S odstupem jednoho roku vychází druhý ze čtyř připravovaných svazků monumentálního díla Václava Mencla, Dějiny evropské architektury. Jde o jeho poslední, dosud nevydanou knihu, v níž předkládá smysluplný vývoj architektury od jejích počátků až do současnosti, zasazený do historických, kulturních i filosofických souvislostí. V druhém dílu nazvaném Umění antického světa Mencl pojednává o řeckém archaickém i klasickém umění a umění helénistických synkresí v různých částech antického světa: v Malé Asii, na Apeninském poloostrově, ve východních pro...vinciích (Malé Asii a Sýrii) a v perské Mezopotámii. Dále přibližuje umění v době římského císařství, sásánovské paláce v Persii a raně křesťanské umění v latinském světě a ve Východořímské říši. Knihu uzavírá středověké umění národů v Byzantské říši, zahrnující umění řecké ortodoxní církve, arménských synkresí, ruské umění a umění nástupnických národů po rozpadu Západořímské říše. Přes množství lokalit a jejich časový rozsah tvoří kniha jednolitý obsahový celek obohacený autorovými fotografiemi. Vydáním Menclovy monumentální práce splácíme dluh významnému evropskému badateli, jehož dílo dosud nebylo plně doceněno. Kniha vychází ve spolupráci Národního památkového ústavu a Pamiatkového úradu Slovenskej republiky

Produkt je výrobek značky Národní Památkový ústav ,distribuovaný s EAN kódem 9788088339083.

Procházet zboží z kategorie Média Národní Památkový ústav, Knihy Národní Památkový ústav.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

289,- Kč
259,- Kč
Detail
360,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Dějiny evropské architektury II. - Václav Mencl a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Národní Památkový ústav a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Národní Památkový ústav najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Dějiny evropské architektury II. - Václav Mencl
Právě si prohlížíte...

1549,- Kč