Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Andreas Groll : Neznámý fotograf - Andreas Groll

Andreas Groll : Neznámý fotograf - Andreas Groll

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Andreas Groll : Neznámý fotograf - Andreas Groll z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Andreas Groll : Neznámý fotograf - Andreas Groll .

Detailní informace

Katalog k výstavě, která komplexněji představuje práci rakouského fotografa Andrease Grolla (1812–1872). Andreas Groll je pro dějiny české fotografie důležitý jako autor prvních souborů fotografií Prahy, Plzně a Kutné Hory. V Království českém pracoval několikrát, prokazatelně v letech 1856 a 1865 (na snímcích se ovšem objevují i datace 1855 a 1866), v 60. letech znovu Prahu a Kutnou Horu a dále Kolín, Rožmberk a Lednici. Často se jedná o nejstarší snímky z těchto míst. Zaměřoval se na nejvýznamnější, takříkajíc oficiální objekty, a upřednostňo...val památky středověké. Místa, na nichž v Praze rozložil svůj stativ, se později stávala stanovišti dalších generací fotografů. Vystavoval na Světové výstavě v Paříži v roce 1855 a roku 1857 založil ve Vídni vlastní ateliér. Roku 1857 obdržel za svou fotografickou činnost vyznamenání od císaře Františka Josefa I.

Produkt je výrobek značky Galerie Hlavního Města Prahy ,distribuovaný s EAN kódem 9788070101117.

Procházet zboží z kategorie Média Galerie Hlavního Města Prahy, Knihy Galerie Hlavního Města Prahy.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Andreas Groll : Neznámý fotograf - Andreas Groll a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Galerie Hlavního Města Prahy a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Galerie Hlavního Města Prahy najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Andreas Groll : Neznámý fotograf - Andreas Groll
Právě si prohlížíte...

653,- Kč